ВійнаСуспільство

У Чернігові стартує проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців

В освітньо-культурному просторі Гончаренко центр Чернігів запускають проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс». У межах програми учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та реалізовуватимуть власні ідеї.

За словами організаторів, Чернігів потрапив до другого етапу програми. У пілотній частині проєкт стартував у Києві, Миргороді, Одесі, Кропивницькому та Подільську. Тепер організатори розширюють ініціативу «Плюс-Плюс» на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів у різних містах України.

«Ми проаналізували найбільш поширені запити учасниць, сформували чіткий алгоритм роботи та провели роботу над помилками в пілотній частині. Тож тепер розширюємо географію проєкту та запускаємося в інших центрах», – зазначили в Гончаренко центрі.

Як розповів директор простору в Чернігові Олександр Ясенчук, до старту проєкту простір вже мав досвід роботи із жінками з сімей військовослужбовців. А тому команда центру знайома із ключовими викликами та проблемами родин наших захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордоння Чернігівщини – під ворожим вогнем

«Сьогодні надзвичайно важливо підтримувати дружин, мам, сестер та доньок наших воїнів. Вони мають відчувати себе потрібними, розуміти, що про них пам’ятають, що їм готові допомогти. І запит на подібні програми в Чернігові є», – каже Ясенчук..

Учасницям «Плюс-Плюс» пропонують безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, освітні лекції та майстер-класи, а також допомогу в розробці та реалізації власних проєктів на базі центру. Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць.

«Ми хочемо бути корисними для цих людей, допомогати в подоланні будь-яких перепон, підтримувати їхні ідеї та проєкти. А головне – нагадати, що вони не одні, що вони не залишаються віч-на-віч зі своїми проблемами. Саме тому наша програма дуже гнучка та адаптується під конкретні потреби учасниць», – додають у Гончаренко центрі.

Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися до ініціативи «Плюс-Плюс» у Чернігові, необхідно заповнити коротку форму за цим посиланням

Довідка

«Плюс-Плюс» – національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, що стартував 31 серпня. Він передбачає комплексні юридичні та психологічні консультації, освітні лекції, майстер-класи та тренінги для матерів, дружин, доньок та сестер військовослужбовців Сил оборони. За словами організаторів, менш ніж за два тижні після запуску в офлайні команда проєкту отримала близько 1000 заявок на участь.

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button