Війна

Поліція документує наслідки терору росіян у Чернігові (Фото)

19 серпня ворог завдав ракетного удару по центру Чернігова. Станом на 19:30 загинуло семеро мирних людей, серед них – одна дитина. По медичну допомогу звернулися 144 поранених місцевих мешканців. З них 15 дітей та 15 поліцейських. Поліцейські проводять поквартирний обхід, приймають заяви від постраждалих людей.

Нині поліція здійснює обходи 66-ти постраждалих будівель у центрі Чернігова (загалом це близько 500 квартир). Також поліцейські зафіксували пошкодження 64 автомобілів містян.

Поблизу місця ракетного удару, а також у будівлі Чернігівського райуправління поліції розгорнуті пункти прийому заяв від постраждалих громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Чернігів: більше 500 помешкань зазнали пошкоджень

– Працюють 20 слідчо-оперативних груп поліції Чернігівщини та 2 криміналістичні лабораторії. Поліцейські оточили території, роблять поквартирні обходи навколишніх житлових будинків. Роблять це задля того, аби упевнитись, що усі вцілили. До патрулювання залучені додаткові патрулі правоохоронців, щоб уникнути можливих випадків мародерства, – про це журналістам повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, який прибув у Чернігів. – Ми маємо чітко задокументувати цей воєнний злочин для того, щоб це лягло в скарбничку доказової бази злочинів проти людства російської федерації.

Внаслідок влучання відбулося руйнування даху Драмтеатру з послідуючою пожежею. Окрім того, на даху одного з будинків також розгорілася пожежа. Рятувальники ДСНС оперативно загасили вогонь. Вибуховою хвилею пошкоджено автівки, вікна та двері у довколишніх житлових багатоповерхових будинках та магазинах, інших обʼєктах цивільної інфраструктури.

За словами Ігоря Клименка більшість жертв на момент ракетного удару перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також повертались із церкви. Усі, хто перебував в драмтеатрі, вчасно спустилися до укриття. Співробітники Національної поліції після оголошення повітряної тривоги намагалися завести усіх в укриття.

– Станом на 19:30 тривала робота поліції на місці ракетної атаки. Поліція приймає заяви від потерпілих людей, надає їм всю необхідну допомогу. Поліцейські продовжують збирати докази воєнного злочину росіян, – говорить начальник поліції Чернігівщини Володимир Нідзельський.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button