Війна

Президент відзначив військового, який зі «Стінгера» збив дві крилаті ракети на Чернігівському напрямку

Солдат ЗСУ Дмитро Шумський під час масованої ракетної атаки РФ збив із ПЗРК “Стінгер” дві крилаті ракети росіян.

Про це у вечірньому відеозверненні у вівторок, 11 жовтня, розповів президент Володимир Зеленський.

“За поданням військового командування хочу відзначити ще за вчорашній день солдата Дмитра Шумського (зенітно-ракетний взвод 57-го окремого радіотехнічного батальйону, Чернігівський напрямок).

10 жовтня Дмитро Шумський проявив відмінні навички та реакцію і за допомогою ПЗРК «Стінгер» збив дві крилаті ракети терористів.

Одна людина врятувала десятки життів. Дякую за це!” – сказав Зеленський.

Він також нагадав, що за сьогоднішній ранок (11 жовтня) російська армія випустила по Україні 28 ракет, із них 20 збито. Також було запущено понад 15 ударних безпілотників – більшість збито.

“Я дякую всім нашим бійцям Повітряних сил, Сухопутних військ і розвідки, які залучені до захисту від цих російських ударів!” – сказав президент України.

Також президент подякував рятувальникам – “понад тисячі працівників ДСНС, які миттєво прибули на виклики й почали знешкодження наслідків терористичних атак”.

“За поданням міністра внутрішніх справ я хочу особливо відзначити самовіддані та рішучі дії старшого прапорщика Бориса Шаповалова, командира відділення у Запорізькій області; сержанта Олександра Сміяна, пожежника-рятувальника, Запорізька область; прапорщика Юрія Лозинського та молодшого сержанта Олексія Білецького, респіраторників гірничо-рятувального відділення, місто Київ”, – наголосив президент.

Він подякував лікарям, енергетикам та  працівникам комунальних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проєкт із підтримки немічних людей реалізують у громаді на кордоні з ворогом

Джерело: Новинарня

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button