Війна

Прикордонники не бачать ознак підготовки ворога до наступу на Чернігівщину

На українсько-російському кордоні в межах Чернігівської та Сумської областей не зафіксовано формування ударного угруповання ворога для відновлення наступу, але загарбники продовжують обстріли територій.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи нарахували мільйонні збитки за знищений стадіон Гагаріна у Чернігові (Фото)

«Кордон з росією в межах Чернігівської та Сумської областей. Росія продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил в прикордонних районах брянської та курської областей, це робиться для демонстрації присутності та сковування сил, дій наших підрозділів і сил оборони. Формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу на даний момент не спостерігається», — сказав Демченко.

Водночас, зауважив він, росія не припиняє обстрілів території Чернігівщини і особливо Сумщини. Такі дії несуть загрозу мирним жителям і нищать цивільну інфраструктуру. Противник щодня відкриває вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї, а також фіксується скидання вибухових предметів з безпілотників.

Як повідомлялося, минулої доби росіяни обстріляли з мінометів підрозділи прикордонників біля села Грем’яч Чернігівської області. Втрат немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button