Війна

Прилуччина попрощалася із захисником (Фото)

4 червня Прилуччина попрощалася із земляком – солдатом Герасименком Валерієм Івановичем, який ціною власного життя боровся за свободу Незалежної України.

Народився Герасименко Валерій 21 квітня 1967 року в селі Андріївка, що на Ічнянщині. Після закінчення 10 класів місцевої загальноосвітньої школи він прийшов на строкову службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина втратила ще одного захисника

У 2015 – 2016 роках Валерій долучився до лав захисників Незалежної України – 30-ї окремої мотопіхотної бригади імені князя Костянтина Острозького. У цей період він неодноразово брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході нашої держави, обороняючи Україну від ворожих військ. У 2021 році Валерій знову повернувся на службу до 30-ї ОМБр на посаду стрільця-помічника гранатометника. З початком повномасштабного ворожого вторгнення по всій території України Валерій разом із побратимами мужньо захищали Батьківщину від загарбника, виконуючи завдання у Донецькій області.

Так, 1 червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області Герасименко Валерій загинув. Удома на нього чекала сестра…

Друзі та близькі востаннє попрощалися з нашим земляком, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши Героя Сіверщини та України в рідному селі на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прилуцька районна військова адміністрація

Ще статті по темі

Back to top button