Війна

Про Героя з Чернігівщини, який підірвав себе гранатою і не видав окупантам «списки мисливців» вийшов фільм

Хто може захистити людей в окупованому селищі? І чи взагалі можливий спротив в окупації? Саме ці доленосні питання постали перед мешканцями селища Ріпки Чернігівської області, яке знаходиться поблизу кордону з Білоруссю і яке з перших днів повномасштабного вторгнення 2022-го опинилось в облозі ворожих російських військ.

Документальний фільм циклу «Грані війни» «Мисливці» розповідає про героїчний спротив мешканців Ріпок, зокрема, мисливців на чолі з керівником Ріпкинського відділення Товариства мисливців і рибалок України Анатолієм Івановичем Кульгейком. У березні 2022-го усю Україну облетіла новина, що Анатолій Кульгейко підірвав себе гранатою, щоб не віддати російським окупантам списки мисливців. На окупованих територіях російські загарбники скрізь намагалися знешкодити чоловіків з рушницями. Так було й в Ріпках. Захищаючи своїх, Анатолій Кульгейко загинув від отриманих поранень внаслідок підриву гранати. Списки мисливців росіяни так й не знайшли. Знімальна група фільму «Мисливці» побувала у Ріпках через рік після трагічної загибелі Анатолія Кульгейка та деокупації селища. І змогла дізнатися історію життя героя і ціну його подвигу. За Кульгейком і досі плачуть його друзі, поважні і сильні чоловіки, бо він був душею їхнього мисливського товариства і понад усе любив рідну Чернігівщину. Боронив її від браконьєрів, а у 2022-му — від російських окупантів. Досі у скорботі родина Анатолія Кульгейка — його дружина пані Зінаїда, син Олександр з дружиною і онуком, та донька Яна.

У фільмі «Мисливці» близькі люди Анатолія Кульгейка розповідають деталі небезпечних партизанських операцій у Ріпках в часи окупації навесні 2022-го. І головне — допомагають розкрити таємницю «списків мисливців», за які загинув Анатолій Кульгейко. Фільм дає відповідь на запитання, як саме вдалось врятувати списки мисливців і усіх, хто у них був.

https://tv.kyivstar.ua/ua/movie/64df630d6fb4afb01c8d64b6-2023-grani-vijni-mislivtsi?fbclid=IwAR3tkhoR35Kz7kxwWi6BMS8dse02bSOsKWV2ITZSy4qmLAafl-AHdCjz1kk

Щоб переглянути фільм – потрібно пройти безкоштовну реєстрацію.

Ще статті по темі

Back to top button