Війна

Російські пропагандисти розповсюджують фейки про прикордоння Чернігівщини

Російські пропагандисти продовжують активно розповсюджувати фейки про прикордоння Чернігівської області. Вже вкотре на російських пабліках тиражується інформація про те, що жителі прикордонних сіл Чернігівщини панічно евакуйовуються і причина, мовляв, не постійні обстріли окупантів, а – присутність в селах українських військових.

«Багато жителів н.п. Грем’яч, що знаходиться в безпосередній близькості до державного кордону, прийняли рішення переїхати на невизначений термін до Новгород-Сіверського. Як розповідають місцеві, причина проста – люди бояться залишатися у своїх будинках. Справа не в близькості Росії, а в тому, що в їхньому селі розквартирувалися кілька десятків ЗСУшників. Далі їх буде тільки більше», — йдеться в дописах пропагандистів.

До речі, окупанти використали в дописі картинку із оглядовою вежею села Грем’яч. Це скріншот із відеоролика з 2019 року. А намір пропагандистів – показати, що село нині дійсно перетворене на військовий осередок.

Типові ворожі наративи розраховані на спотворення дійсності, сіяння деструктиву серед українців і дискредитацію ЗСУ.

Також росіяни активно розповсюджують фейки про те, що жителів північних областей масово і примусово евакуйовують для того, щоб створити там своєрідну сіру зону і територію суто для військових.

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button