Війна

росія вивела з білорусі до 12 тисяч військових: там немає контингенту для повторного вторгнення з півночі

У російських окупантів наразі немає можливості здійснити повторне вторгнення з білорусі, заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пояснивши це відсутністю на території республіки потужного угруповання ворога.

Під час телемарафону він наголосив, що росіяни вивели звідти свій контингент — від 10 до 12 тисяч військових, які перебували на полігонах, проводили підготовку та навчання, пише Дзеркало тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укріплення кордону й обстановка на українсько-білоруській ділянці (Відео)

«І після того, як рф вивела їх на територію своєї держави, то в межах ротацій нових вона не завела. Тобто фактично на території Білорусі зараз немає такого потужного угруповання російських військ, що могло б становити загрозу для України», – додав Демченко.

Тим часом захисники продовжують укріплювати лінію кордону та прикордоння на цій ділянці, «щоб мати потужності відбити будь-яку атаку, якщо таке буде повторно відбуватися».

Нагадаємо, що в Центрі протидії дезінформації при РНБО наголосили, що інформація щодо повторного наступу поширюється щодо Харкова, Чернігова та Сум. Утім, джерела її появи в більшості випадків — російська пропаганда, яка постійно працює для того, аби залякати українців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button