Війна

Росіяни здійснили авіаудар по Чернігівській області

Розпочалася п’ятсот шістдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 10 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціям наших військ, так і по цивільним об’єктам нашої держави.

Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору. На жаль, внаслідок таких терористичних дій російських окупаційних військ є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура. Зокрема, від цинічних ракетних ударів постраждали мирні мешканці Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Минулої доби росія атакувала нашу державу 12 дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131». Всі 12 ударних БпЛА було знищено силами та засобами протиповітряної оборони України.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається досить складною.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Леонівки Чернігівської області. Здійснив понад 15 артилерійських та мінометних обстрілів по цивільній інфраструктурі та населенню прифронтових областей.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ще статті по темі

Back to top button