Війна

Ворог обстрілював прикордоння області із застосуванням авіації, БПЛА, ствольної артилерії

Учора, 12 жовтня, ворог обстрілював українське прикордоння із застосуванням авіації, БПЛА, ствольної артилерії, мінометів та гранатометів.

Під ворожим вогнем опинилися Новгород-Сіверська та Семенівська громади Чернігівщини, Миропільська, Хотінська, Середино-Будська та Білопільська громади Сумщини, а також Золочівська громада Харківщини, що на межі з Сумщиною.

Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба.

Вранці противник з боку російського населеного пункту гуєво обстріляв територію Миропільської громади зі 120-мм мінометів та 122-мм ствольної артилерії, загалом розірвалося близько двох десятків мін та артснарядів.

Від мінометного та артилерійського вогню окупантів потерпала і Середино-Будська громада, усього зафіксовано понад три десятки вибухів на околицях населених пунктів громади. Вогонь росіяни вели зі своєї території, з боку населених пунктів зернове зелений та грудська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли, розвідка, дрони: що відбувається на Чернігівщині поблизу кордону з росією та білоруссю

Пізніше окупанти накрили територію Хотінської громади вогнем із 82-мм мінометів, пролунало з десяток вибухів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту єлізаветовка.

Тричі за добу рашисти обстрілювали територію Білопільської громади зі 120-мм мінометів та автоматичного гранатомета, загалом пролунало понад півсотні вибухів від розривів мін і півтора десятка – від гранат. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів тьоткіно, краснооктябрський та волфіне. Також на територію цієї ж громади ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій.
Крім цього, загарбники з вертольота здійснили два пуски некерованими авіаційними ракетами по території Золочівської громади.

Безпілотні літальні апарати ворога скинули два вибухові пристрої на територію Новгород-Сіверської громади.

По території Семенівської громади ворог гатив мінометами, зафіксовано 6 прильотів мін 120 мм калібру з району населеного пункту ломаковка.
Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button