Війна

Росіяни знову обстріляли села на Чернігівщині

Розпочалась триста дев’яносто перша доба російського повномасштабного вторгнення. Протягом доби противник завдав 21 авіаційний та 9 ракетних ударів. Також ворог здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Основною метою противника протягом минулої доби залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 120 атак окупантів на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська федерація продовжує зберігати значну військову присутність на території республіки білорусь, проте, без явного формування наступальних угруповань. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів. Серед них — Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка, Попівка, Студенок та Тур’я Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка на Чернігівщині.

Також вчора з 15:20 до 15:25 зафіксовано 5 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в район н.п. Тимоновичі Чернігівської області. Втрат серед о/с та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила

Джерело: Генштаб ЗСУ, ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button