Війна

Сапери з Чернігівщини продовжують очищувати деокуповані території звільнених областей

Піротехніки ДСНС — безумовно герої без зброї, вони ті хто заходять на звільнені території одразу після військових для того, щоб відновити нормальне життєзабезпечення людей. Першочерговим завданням саперів є розмінування ліній електропередач, що дозволить дати світло знеструмленим населеним пунктам та розмінування населених пунктів аби люди могли безпечно повертатися до своїх домівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув захисник із Чернігівщини

Саме такі завдання наразі виконують 4 розрахунки частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області. Сапери метр за метром продовжують роботи з гуманітарного розмінування територій Харківської та Донецької областей. Ускладнює роботу в зимовий період сніговий покров, промерзання ґрунту. Але, не дивлячись на це роботи тривають!

Ці роботи по розмінуванню надають змогу якнайшвидше привести населені пункти в безпечний стан, запобігти травмуванню людей від мінно-вибухових травм та надати змогу аварійним бригадам відновити повноцінне життя в селах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button