ВійнаКримінал

СБУ підозрює у колабораціонізмі експрацівника кримінально-виконавчої служби

Служба безпеки України зібрала докази колабораційної діяльності стосовно колишнього співробітника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харкові, який добровільно перейшов на бік ворога.

Після повномасштабного вторгнення рф та окупації м. Куп`янськ Харківської області 47-річний чоловік добровільно прибув до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території (т.зв. «поліції») та подав відповідні документи для прийняття на «посаду».

Перебуваючи на «посаді», зловмисник виконував вказівки окупантів, зокрема, «охороняв» українців, які потрапили в полон та конвоював військовополонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спроба прориву російської ДРГ на Чернігівщині: у розвідці назвали завдання ворога

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зраднику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Наразі колаборант перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування злочинної діяльності ворожого поплічника проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button