ВійнаКримінал

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області. Це військовослужбовець 90-ї танкової дивізії центрального військового округу зс рф, 29-річний Ермек Кубеков.

У березні 2022 року його підрозділ захопив селище Деснянка на Чернігівщині. Перебуваючи на одній з вулиць села, погрожуючи автоматичною вогнепальною зброї, Кубеков разом з іншими військовими рф, ув’язнив трьох місцевих мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухотехніки поліції Чернігівщини допомагають розміновувати деокуповані території Харківської області

У подальшому рашисти вивезли полонених чоловіків та протягом двох годин жорстоко били металевою кувалдою по різним частинам тіла. У такий спосіб окупанти намагались «вибити» з жертв інформацію про співпрацю односельців із ЗСУ. Не отримавши відповіді, загарбники помістили потерпілих в «камери», де продовжили допит. Не отримавши інформації, окупанти розстріляли їх.

Наразі військовому рф заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Служба безпеки проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. Оперативний супровід у розслідуванні злочину військового рф здійснюють співробітники Управління СБУ у Чернігівській області у взаємодії з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button