Війна

Семенівська громада потерпає від ворожи обстрілів щодня

Семенівка — найпівнічніше місто України. Раніше його жителі пишалися цим статусом, але від початку повномасштабного вторгнення близькість до кордону з Росією стала справжньою проблемою. Нині семенівці потерпають від польотів безпілотників, керованих авіабомб та інших засобів ураження.

Окупація пройшла тут відносно спокійно, без жертв серед цивільного населення, але коли російські війська покинули Чернігівську область — почали регулярно обстрілювати прикордоння.

30 грудня 2022 року в Семенівці російські військові намагалися влаштувати блекаут, здійснили обстріл об’єктів критичної інфраструктури. Загинула жінка. Вона зупинилася відпочити біля столика. В цей момент за кілька метрів впав і розірвався артилерійський снаряд. Від травм, несумісних з життям, вона померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сину наказали віднести листа, а батька тримали в заручниках: історія полонених з Чернігівщини

Росіяни декілька разів завдавали нищівних ударів по промислових підприємствах міста. Внаслідок цього є поранені та загиблі цивільні люди, пошкоджені будинки та сільськогосподарська техніка.

Адміністративні будівлі та медичні заклади також стали тут об’єктами нападу. Влітку 2023 року російські військові вдарили по місцевій лікарні, пошкодивши хірургічний корпус та авто швидкої допомоги. За тиждень до того, під час удару дрона-камікадзе частково була зруйнована будівля міської ради. Пізніше знищено будинок культури.

Рівно через рік від часу, коли вперше загинула людина в місті, артилерійський постріл забрав життя ще однієї. 30 грудня 2023 року армія РФ завдала близько 20 ударів по центру Семенівки з реактивних систем залпового вогню «Град». Внаслідок обстрілу загинув 32-річний місцевий мешканець. Ушкоджень та руйнувань зазнали понад 30 будинків і цивільних об’єктів інфраструктури. Є поранені.

Це лише частина того, що відбувалося в Семенівці. За весь період зафіксовано понад десять руйнівних ударів по місту. Водночас Семенівська громада потерпає від обстрілів майже кожного дня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Освітній дім прав людини у Чернігові

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button