Війна

Що відбувається на кордоні з Чернігівщиною: аналітика білоруського видання

Міністерство оборони Білорусі не припиняє проводити навчання різних видів військ, продовжує посилену охорону білорусько-українського кордону, продовжується використання військових полігонів.

Що ж зараз відбувається на прикордонній з Чернігівською областю території?

Про це – в статті білоруського опозиційного видання «Флагшток».

Активність військових у Гомельській області на сьогоднішній день не має масового характеру. Мобілізаційні навчання у Гомельській області та навчання територіальної оборони у Жлобинському районі завершено. За 7 кілометрів від кордону України в Наровлянському районі на стрільбищі «Добринь» тривають польові стрілянини прикордонних військ.

image62d2e7112d79dxl

На фото — тренування спецназу ЗС РБ на полігоні «Брестський» (фото: Міністерство оборони Білорусі)

За інформацією читачів «Флагштока», минулого тижня в районі Зябрівки продовжували фіксуватися поодинокі екземпляри російської та білоруської військової техніки. Використання гомельського летовища не фіксувалося.

У той самий час місцем військової активності стає Західне Полісся. За інформацією каналу «Беларускі Гаюн», останні дві доби на території Брестської області та західної частини Гомельської фіксуються пересування військової техніки.

Деякі колони сягають кількості 2–3 десятків одиниць.

Журналісти з «Флагштоку» поговорили із мешканцем Полісся, який спостерігає за військовими пересуваннями. На умовах анонімності він поділився своєю думкою про те, що відбувається на кордоні:

«Занадто мало інформації поки що, особливо про переміщення військової техніки в районах Брестської області, що межують з Україною. Наприклад, те, що привезли до Єльська вчора – це можна списати на ротацію. Те, що відбувається зараз там (Іванівський, Дрогочинський та інші райони), сказати складно. Але з того, як це все висвітлюють у районних газетах – докладно, складається враження, що продовжують усіма силами намагатися привернути увагу України до своїх дій. Адже раніше люди вже за фактом дізналися про військову техніку в їхньому прикордонному місті, а тепер чомусь попереджали заздалегідь. У будь-якому випадку, з тієї інформації, що є, можна дійти висновку – цієї кількості солдатів і військової техніки досі недостатньо для якихось активних дій, крім як зображувати «посилення» кордону».

Ще статті по темі

Back to top button