Війна

Ситуація довкола розбомбленого росіянами гуртожитку на ЗАЗі очима його жителя

Торік 13 березня гуртожиток у мікрорайоні на ЗАЗ у Чернігові розбомбила російська авіація. Зрозуміло, що в зруйнованому будинку ніхто не живе, більше того, він не підлягає відновленню і його зноситимуть.

Від того злощасного дня люди, які мали там житло, знайшли прихисток хто де – у родичів, друзів, знайомих або в орендованих помешканнях. І ніхто з них особливо не знав, а що далі…

Яка ситуація нині – дізнавалися в одного з жителів гуртожитку Олександра Гашпара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє воїнів із Чернігівщини отримали відзнаки від Міноборони

«Дійсно, будинок підлягає знесенню. Більшість людей погодилася на тимчасові модульні будиночки, що на вулиці Дрозда. Туди люди вже заселяються.

А ті, хто не погодився, мають подавати документи до ЦНАПу на отримання компенсації за знищене майно. Адже є відповідний закон, яким це передбачено. Ці люди мають отримати сертифікат, і якщо знайдуть підходяще для себе житло, зможуть використати цей житловий сертифікат під час його купівлі.

Процес запущений, закон прийнятий і процедура вже йде. Але я ще сам не займався цим питанням. Тільки планую наступного тижня. Але вже можна подавати заяви на компенсацію.

Хто не погодився на модульні будиночки, живуть у помешканнях, які винаймають або у родичів», – розповідає Олександр Гашпар.

Він також повідомив, що від житла в модульному будинку відмовився і нині живе в помешканні батьків, які наразі перебувають у Німеччині. 

Між тим, люди, які заходилися отримувати сертифікати на нові квадратні метри, кажуть, що це не так просто. Докладніше – за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=yFhEFAnB8ss

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button