ВійнаСуспільство

Вогнегасник, аптечка та інструменти: що планують закупити для укриттів у Чернігові

Чернігівські укриття забезпечать ємностями для технічної води, аптечками, вогнегасниками, контейнерами для зберігання продуктів, набором потрібних інструментів тощо. Про це повідомив під час загальноміської щотижневої наради 20 червня в.о. міського голови Чернігова. Відпрацювати це питання в найкоротші терміни Олександр Ломако доручив відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради. 

— Ми декілька разів, я вважаю, справедливо, нарікали на пасивну позицію в цьому плані міської військової адміністрації і я хочу сказати відверто, що це не була якась критика заради критики. Але, ми нарешті отримали результат. Це добре і я позитивно до цього ставлюсь. Молодці вони, що дали цей результат у вигляді інструкції щодо утримання та експлуатації захисних споруд. Я завжди казав що з питань безпекових, пов’язаних із цивільним захистом, обороною, ці задачі, ці питання, які перед нами буде ставити військова адміністрація, ми будемо робити, тому що це наш спільний інтерес — інтереси наших містян та їх безпека, — повідомив Олександр Ломако. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Семенівці прощалися із полеглим воїном-земляком

В інструкції, зокрема, йдеться про те, чим мають бути забезпечені всі найпростіші укриття, аби люди могли там знаходитися протягом не менше 48 годин. 

— З цією метою укриття забезпечуються: місцями для сидіння (лавками, нарами, стільцями, ліжаками тощо), ємностями з питною водою, з розрахунку 2 л на добу на одну особу, та технічною водою за відсутності центрального водозабезепечення, контейнерами для зберігання продуктів харчування, баками, що щільно закриваються, для нечистот, резервним штучним освітленням (ліхтарі, свічки і т.д.), первинними засобами пожежогасіння, засобами зв’язку та сповіщення, засобами надання медичної допомоги та інструментами (лопатами, ломами, сокирами, пилами і т.д.), — зачитав відповідний пункт інструкції в.о. міського голови. 

Нагадаємо, що минулого року у Чернігові за кошти міського бюджету для облаштування найпростіших укриттів було придбано 770 генераторів, понад 600 біотуалетів, сім тисяч лавок для сидіння та понад тисячу ємностей для води.

— Треба відпрацювати. Порахувати це з фінуправлінням, я думаю, ми знайдемо ці кошти для того, щоб ці укриття цим забезпечити. Я прошу це дуже оперативно зробити, виділити всі кошти і щоб ми протягом найближчого часу виконали. ДСНС залучайте спільно, — сказав Ломако. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button