Війна

Меморіал пам’яті: 70-річний Микола Котляр

70-річний Микола Котляр загинув у Количівці на Чернігівщині 8 березня 2022 року. Того дня російські війська обстрілювали село з артилерії. Загорілася сусідська хата. Микола почав рятувати своє майно, бо вогонь міг перекинутися на його дім. У той час неподалік розірвався ще один снаряд, уламки якого відібрали його життя.

Микола Котляр народився в Козелецькому районі на Чернігівщині. Після школи закінчив курси водіїв у Чернігові. Там познайомився з майбутньою дружиною. Згодом родина придбала дім у рідному селі жінки – Количівці. Переїхали туди жити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як село Андріївка на Чернігівщині пережило окупацію

До пенсії Микола Котляр був водієм на комунальних підприємствах Чернігова, що пов’язані з будівництвом та експлуатацією доріг. У вільний від роботи час ходив на риболовлю. Понад 30 років розводив бджіл, мав велику пасіку. Жителі з Количівки та сусідніх сіл приїжджали до нього за порадами щодо бджільництва. Після загибелі батька пасікою опікується його син – також Микола.

«Я вивозив маму та дітей із Количівки, а батько відмовився їхати. Про те, що сталося, я дізнався від людей. Тато намагався врятувати деякі речі з хати, бо сусідня горіла. Був обстріл і він загинув від уламків. Десь за рік до того, навесні, він попросив сфотографувати його біля яблуньки, що рясно цвіла у нашому дворі. Це було незвичне прохання від нього. Наче відчував, що помре», – сказав син загиблого.

Тіло Миколи Котляра знайшов односелець. Він прикопав його в саду біля хати. На місцевому кладовищі чоловіка перепоховали 16 квітня 2022.

У Миколи залишилися дружина, двоє дітей та троє онуків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button