Війна

Сумна звістка: під Авдіївкою загинув Захисник із Чернігівщини

Загинув Михайло Михайлович Марущак із села Володькова Дівиця Носівської громади.

Рядовий Михайло Марущак (20.05.1979 – 10.11.2023) народився в с.Червоне на Кропивниччині. Згодом родина переїхали на Срібнянщину. Виховувався в родині, де зростали четверо братів. Тому хлопці старалися з самого малку стати опорою для мами, яка піднімала їх сама.

Після закінчення школи здобув  професію та влаштувався на роботу будівельником. Мав просто золоті руки до всього у цій справі.

Згодом разом із дружиною Світланою створили дружну родину, в якій народилися троє діток. Тато став для синів та донечки прикладом справжнього та надійного батька, для дружини – найкращим чоловіком.

Родина Марущаків півтора десятка років тому приїхала до Володькової Дівиці, аби тут придбати будиночок і вити своє родинне гніздо. Порядні, дружні, працьовиті, хороші люди швидко прижилися в селі, заживши поваги від односельців.

Михайло весь час опановував щось нове в техніках будівництва. А віднедавна взявся створювати штучні озера, водопади. Він умів робити усю чоловічу роботу, встигаючи створювати таку красу, був майстерним технарем. Сам зібрав трактор, знався на всій техніці.

Дуже любив і старався все зробити і для дружини, і для дітей, бо це був його головний сенс життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські сапери продовжують розмінування деокупованих територій

Тому коли російські окупанти рушили 24 лютого з війною, він не міг лишатися осторонь: пішов добровольцем у перший же день. Певний час чергував на блокпостах, а далі виконував обов’язки механіка відділення спеціальних робіт ремонтної роти автомобільної техніки ремонтно-відновлювального батальйону.

Під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу біля Авдіївки, на Донеччині, він отримав поранення, несумісні з життям. Сталося це 10 листопада.

На його дзвінок так чекала вся родина, а цього дня він так і не озвався. Став небесним янголом, який оберігатиме своїх найдорожчих з небес…

Вічна пам’ять загиблому Герою-Захиснику!

Поховають Михайла Марущака на сільському кладовищі по вул.Освіти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Пресслужба Носівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button