Війна

Сумна звістка: загинув воїн із Чернігівщини

Війна невпинно розносить чорні звістки Україною.

13 жовтня Куликівська громада отримала офіційне сповіщення про загибель МАРЧЕНКА Олександра Миколайовича з Авдіївки.

Молодий сповнений життя хлопець, якому доля відміряла неповних 28 років.

Олександр народився 2 листопада 1995 року в с. Авдіївка в багатодітній родині, де виховувалося 5 дітей. Рано втратив маму. Коли мама померла, Олександру було лише 14.
Майбутнього воїна, його братів та сестер виховувала бабуся.

Друзі згадують Олександра веселим, товариським, затятим рибалкою.
У 2011 році закінчив Авдіївську школу. 2014 року закінчив Куликівський професійний аграрний ліцей за спеціальністю слюсар. Після навчання працював охоронником в СФГ «Колос». Останнє місце роботи до мобілізації – охоронник в супермаркеті «Сільпо».

З перших днів повномасштабного вторгнення став до лав сільської тероборони. Брав участь в роботі переправи через річку Десна. Разом з товаришами переправили тисячі біженців.

24 березня 2023 року мобілізований до лав ЗСУ. Міцний, високий статний чоловік, Олександр потрапив до складу 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. З бригадою відбув на захист південних рубежів держави.

10 жовтня під час ведення бойових дій в районі н.п. Новопрокопівка Запорізької області загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу.
Олександр так і не встиг створити власну родину. У селі жив разом із сестрою Наталею.

Вічна пам’ять і шана захиснику України!
«Про повернення тіла героя на рідну землю сповістимо пізніше. Слідкуйте за оголошеннями на інформаційних ресурсах селищної ради», — йдеться у повідомленні.

Джерело: Куликівська селищна рада

Ще статті по темі

Back to top button