Війна

Заслуговує на Героя України посмертно: родичі загиблого воїна з Чернігівщини просять підписати петицію

46-річний військовий Вареник Віталій з Носівки був механіком-водієм в механізованому батальйоні військової частини А4723.

З початку повномасштабного вторгнення доєднався до загону тероборони,згодом став членом ДФТГ.

22 лютого 2023 року був призваний на військову службу. У лавах Збройних Сил України виконував обов’язки старшого водія-гранатометника 1 міномета мінометного взводу другого механізованого батальйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок важкої хвороби на Чернігівщині помер захисник Олександр Михайлов

Востаннє рідні чули його голос 16 лютого. Дуже сумував за онучкою Амінкою, запевнив, що все гаразд, дав настанови всім рідним, наче прощався. Коли перестав виходити на зв’язок, родина відчувала: щось сталося. Сталося – непоправне.

Залишаючись вірним присязі, 23 лютого 2024 року  Віталій загинув під час виконання бойового завдання на Луганщині в районі населеного пункту Новосенівський, отримавши не сумісні з життям поранення.

Для рідних і близьким він назавжди залишається Героєм. Віталій усе віддав за вільну Україну та мир,віддав своє життя,маючи стільки планів та нездійсненних мрій.

Вареник Віталій справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно).

Ініціативу вже підтримали майже 11 000 тисяч небайдужих. Але підписантів петиції має бути значно більше – 25 тисяч. До того ж, до кінця збору підписів залишилося 68 днів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button