Війна

Трактор згорів, водій дивом вижив: неймовірна історія порятунку під час ракетного удару по Чернігову

Неймовірна історія про другий день народження тракториста Володимира (працівника КП «АТП-2528») вранці 17 квітня біля епіцентру російського ракетного удару по Чернігову. Як це сталося?

РЯТІВНА КАВА

… У день ракетних ударів вони прибирали з 7-ї години ранку на вулиці Шевченка, в районі перехрестя з проспектом Левка Лук’яненка. Мрячив дрібний дощик. Володимир із прибиральником Леонідом завантажили два МАЗи і ті поїхали на сміттєзвалище.

Леонід запропонував Володимиру піти через дорогу в магазинчик і взяти кави, щоб не чекати в кабіні трактора, поки дощ. Коли переходили вулицю Шевченка, о 8:50 завила сирена повітряної тривоги.

Ще встигли взяти чай і каву.

РАКЕТА і ВИБУХ

Володимир підняв очі на звук і побачив ракету.

Упав на землю. Спалах! Вибух! Згори посипалися шибки, скло, вони поранили голову та стегно. Нога дуже закровила. Він заповз у магазин. Там уже не було дверей. Наступний вибух обсипав його в магазині цукерками.

Коли оговтався, підвівся та вийшов з магазину, закриваючи відкриту рану на нозі. Побачив, що трактор горить. Кинувся до нього. Все скло вибите. Вдалося вихопити документи на трактор. Сумку зі своїми документами забрав на землі. Її викинуло ударною хвилею. Синій жилет «За чисте місто» теж викинуло. Поруч валялися уламки ракети.

КОЛЕГА-РЯТУВАЛЬНИК І ПЕРШИЙ У ТРАВМОПУНКТІ

Водій АТП-2528 Олег, який сам зустрів вибухову хвилю в обличчя, одразу вивіз на МАЗі скривавленого Володимира до травмпункту другої міської лікарні. Там дуже здивувалися, адже це був перший доставлений постраждалий із зони вибухів.

Готуйтеся, – сказав їм тракторист, – зараз вам почнуть привозити постраждалих

Володимиру обробили рани. Зашили. І відпустили на амбулаторне лікування. Почали прибувати постраждалі. Водій МАЗа Олег, який пережив вибухову хвилю, від госпіталізації відмовився… Але через кілька годин уже потрапив до неврологічного відділення лікарні. Як виявилося, з серйозною травмою.

«НЕ БУЛО Б ШАНСІВ ВИЖИТИ»

Тепер у мене є другий день народження, 17 квітня, – каже Володимир. – Я 18 квітня о 6-й ранку приїхав і оглянув трактор, він був прошитий осколками навиліт, зверху кабіна також пробита осколком і вигорів повністю…

СЕМЕРО

17 квітня, крім названих трьох працівників АТП-2528, на момент вибуху працював водій Віктор. Він їхав по сміття до трактора на МАЗі та повертав із вулиці Кільцевої на Шевченка. Водій Сергій у мить ракетного удару забирав на машині сміття від готелю «Придеснянський».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готель «Придеснянський» після ракетної атаки на Чернігів: наслідки, збитки і плани відновлення

Ще двоє Володимирів – водій і прибиральник – у цей момент забирали сміття від Технологічного університету.

А прибиральник Леонід упав і залишився неушкодженим, хоча навколо свистіли уламки й осколки ракети.

Знімок палаючого трактора зробив головний інженер підприємства АТП-2528 Сергій, який був на місці події о 9:10, через 10 хвилин після першого вибуху.

Джерело: Facebook-сторінка КП «АТП-2528»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button