Війна

Тривожна валіза та загострення ситуація на прикордонні: думка чернігівців

Прикордоння Чернігівщини щодня потерпає від ворожих обстрілів. ГУР повідомляє про можливий наступворога на Сумщину, що безпосередньо межує з Чернігівщиною, та загострення ситуації на прикордонні.

Що думають із цього приводу чернігівці та жителі області, чи зібрали вже тривожну валізу, чи готові до можливих критичних ситуацій?

Катерина Папченко, м. Чернігів

Тривожна валіза є, але вірю в краще, в світле, проте з рукою на пульсі. До інформації про загострення ситуації на прикордонні ставлюсь інформативно.

Ірина Петренко, м. Чернігів

Загалом тривожний стан. Валізку ще не зібрала, але планую. Треба їжу закупити, хоча б макаронів і тушонок, медикаменти, такі думки. Вже раз проходили… Про критичні ситуації запитання хороше. Не готові морально, але що ж робить? Наразі планую залишатися вдома, далі видно буде.

Антон Семко, с. Синявка, Корюківський район

Інформацію про загострення сприймаємо адекватно, без паніки. Тривожної валізи немає, але є досвід її складання. Віримо, що все буде добре. До критичних ситуацій завжди готові.

Олена Михайлова, м. Чернігів

Найменше хочеться повторення 2022 року. Цього наступу. В принципі ми в 2022 році нікуди не виїжджали з міста, тому якщо щось і буде, то виїжджати не збираємося. Тривожної валізки немає, але документи складені в одному місці. Готуємося. Але в якому напрямку… Неодноразово вже їздили на стрільбища, тому якщо буде потреба, то стану на захист, бо вже з цим ознайомлена та вмію стріляти.

Олена Пилипенко, м. Чернігів

Розсудливо ставлюся до загострення безпекової ситуації на прикордонні. Оскільки за три роки війни це вже не перше загострення ситуації. Побільше працюю, проводжу час із дітьми, готуємося до випускного мого старшого сина. Фільтрую новини, менше їх читаю. Вірю в Бога та ЗСУ. Сподіваюся, що все буде добре. Тривожної валізки не маю, не має наміру кудись тікати. Хочу жити у своєму домі, зі своєю родиною, тому вірю у краще.

Юлія Завада, м. Чернігів

Жити в Україні взагалі зараз небезпечно. Я впевнена, що кордон захищений. Дякую, що нагадали про тривожну валізу. Треба зібрати знову. Хай буде. До можливих критичних ситуацій готова – корвалол свіженький купила. Ефективність перевірена досвідом. Треба ще консервів підкупити та солі.

Лілія Ступак, м. Чернігів

Загострення ситуації на півночі сприймаю доволі спокійно, лише трохи насторожує ситуація в прикордонних селах. Дуже сподіваюся на стійкість і мужність наших ЗСУ і на те, що наші воєнні верхівки врахують усю ситуацію, яка зараз складається на південному сході нашої країни, та ухвалять правильні рішення щодо оборони нашої області. У будь-якому випадку з початком повномасштабного вторгнення я з дитиною не виїжджала з міста і зараз не планую цього робити. Тривожна валізка складена ще з 22 року і навіть є невеликі запаси води, які періодично змінюю,щоб завжди була свіжа вода. До загострення ситуації ми підготовлені. Навіть дитина має вже навички, як поводитися в критичних ситуаціях. Тож, як кажуть, тримаємо голову в холоді та віримо в нашу Перемогу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button