ВійнаСуспільство

У Чернігівському районі відновлено 6 амбулаторій та 4 ФАПи, які були пошкоджені росіянами

В умовах повномасштабної війни вдалося відновити 10 пошкоджених ворогом медзакладів, які належать до Чернігівського районного центру первинної медичної допомоги (ЦПМСД).

Загалом у підпорядкуванні цих закладів – 49 підрозділів: 14 сімейних амбулаторій та 35 фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів. Більшість із них розташовані в населених пунктах, які перебували під окупацією армії агресора та зазнавали ракетно-бомбових ударів. Так, 6 амбулаторій та 4 фельдшерських пункти Чернігівщини отримали значні пошкодження або були повністю зруйновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині загинули троє прикордонників

На кінець червня 2023 року у пошкоджених медзакладах, які потребували заміни вікон та поточного ремонту, проведені необхідні роботи. Загалом вдалося відновити 10 медзакладів, ще кілька – у процесі. Амбулаторії та фельдшерські пункти продовжують функціонувати та надавати медичну допомогу мешканцям області.

Внаслідок повномасштабної війни росії проти України чимало медичних закладів було пошкоджено або вщент зруйновано. Ворог щоденно продовжує завдавати ударів по медичній інфраструктурі нашої країни. Попри це, Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжує працювати та відновлювати медичні заклади, що є одним із ключових аспектів забезпечення доступності медичної допомоги.

Від початку повномасштабної війни на Чернігівщині відновлені 36 медзакладів та 17 – відновлені частково. Загалом в Україні протягом 15 місяців повномасштабної війни було пошкоджено 1560 таких об’єктів, з яких 335 вдалося відновити повністю та ще 355 – частково.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Міністерства охорони здоровʼя України

Ще статті по темі

Back to top button