Війна

У Чернігівському військкоматі повідомляють про велику кількість охочих «відкосити»

Останнім часом збільшилася кількість тих військовозобов’язаних, які намагаються незаконно перетнути кордон України з підробленими документами. Крім того, спостерігається збільшення так званих контор, які займаються незаконною підробкою документів та нібито «вирішують» питання ухилення від призову під час мобілізації з відповідними посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернігівщини.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК і СП.

«Повідомляємо, що Чернігівський обласний ТЦК і СП тісно співпрацює з Державною прикордонною службою України, особовий склад якої належно виконує свої функціональні обов’язки й ефективно перехоплює військовозобов’язаних, які вирішили не виконувати свого громадянського обов’язку, «відкосити» від призову та втекти з України під час дії правового режиму воєнного стану», – зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку: чи можуть видати повістку повторно

Нагадуємо, що, згідно із Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу», захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України, а ухилення від призову за мобілізацією карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років (стаття 336 Кримінального кодексу України).

Крім того, підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів караються штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців чи обмеженням волі на строк до двох років (Стаття 358 Кримінального кодексу України).

«Шановні військовозобов’язані, які планують лишити країну у скрутний час – подумайте перед цим кілька разів, адже на ваших «однодумців» уже заведено кримінальну справу. Збережіть свої гроші, нервові клітини, а головне – гідність перед народом України, який у ці дні бореться за свободу та Незалежність Батьківщини!», – додають у військкоматі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button