Війна

У Чернігові пройшла акція протесту через трагічні події в Оленівці, де утримували полонених «азовців» (Фото)

У Чернігові сьогодні, 6 серпня, відбулася акція протесту проти бездіяльності міжнародних організацій, яка призвела до трагічних подій в Оленівці Донецької області. У ніч на 29 липня російські окупанти вчинили жахливий терористичний акт і вбили близько 50 полонених військових полку «Азов», які перебували у колонії в окупованій Оленівці.

2022-08-06_130052

Близько ста «азовців» було поранено.

2022-08-06_125226

«Ми хочемо заявити про Міжнародний комітет Червоного Хреста. Про їхню некомпетентність. Вони давали нам гарантії, обіцянки. Натомість вони не зробили нічого, щоб захистити наших героїв. Понад 50 героїв цинічного вбили, понад сто поранили. Червоний Хрест не може навіть домогтися повернення тіл. Вони просять дозвіл у держави-терориста, щоб зайти на територію колонії. Це без компетентна організація. Вони обіцяли дуже багато. Натомість не зробили нічого. Ми вірили їм. Ми чекали героїв додому. А зараз ми навіть не знаємо – хто живий, а хто ні. Списки, які є, непідтверджені. Ніхто не може бути впевнений (і я в тому числі), що їхній чоловік живий. Ми всі «Азов». Ми чекаємо героїв додому», — зазначила під час акції протесту чернігівка, дружина бійця «Азову» Віалета Шовкова.

За непідтвердженою інформацією, в Оленівці загинули двоє «азовців» з Чернігова.

Утім, офіційної інформації про це поки немає.

2022-08-06_130013 2022-08-06_130206

Основна мета акції (такі проходять по всій Україні) – привернути увагу міжнародної спільноти до жахливої події в Оленівці та показати весь цинізм й жорстокість російських нелюдів.

Більш детально про акцію протесту дивіться незабаром в сюжеті на ЧЕЛАЙН.

Ще статті по темі

Back to top button