ВійнаСуспільство

У Десні на Чернігівщині створять підземну школу

У с. Десна на Чернігівщині створять підземну школу. Про це в коментарі ЧЕЛАЙН розповів начальник обласного управління освіти і науки Юрій Музика.

Проєкт «Нові укриття для українських шкіл» буде зреалізовано за підтримки Литви в п’яти регіонах України. Таку підземну школу уже створили в Харкові.

«Заявку на відбір проєктів щодо будівництва укриття в закладі загальної середньої освіти за підтримки Литовської республіки подала Деснянська селищна рада. Спочатку було вибрано 25 закладів освіти з України. Пізніше – 10. На початку грудня представники Литви відвідали вибрані заклади освіти та ухвалили рішення щодо будівництва укриття. Деснянський ліцей Деснянської селищної ради потрапив до п’ятірки», – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН Юрій Музика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сталася пожежа у дев’ятиповерхівці

Проєктом передбачено: розроблення технічного проєкту, безпосереднє будівництво й обладнання укриття.

«Метою проєкту загалом є забезпечення безпечного навчання дітей шляхом будівництва в Україні укриттів подвійного призначення біля навчальних закладів, які можуть працювати», – зазначає Юрій Музика.

Реалізація проєкту триватиме до жовтня 2025 року, тому, можливо, вже наступного року підземна школа в Десні відчинить свої двері для учнів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Фото – підземна школа в Харкові

Ще статті по темі

Back to top button