Війна

У «Дії» з’явилася інтерактивна мапа укриттів

У застосунку «Дія» з’явилася інтерактивна мапа укриттів. За допомогою сервісу українці зможуть знайти найближче сховище, а також повідомити, якщо воно зачинене. 

Про це повідомляє Українська правда.

«Прокладайте маршрут до укриття і діліться ним із близькими. І ще можете завантажити укриття свого регіону – на випадок, якщо не буде інтернету. Будьте в безпеці, навіть якщо офлайн», – зазначив повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, у «Дії» також можна оцінити укриття та залишати про них відгуки. Їх передаватимуть до органів місцевої влади, яка буде зобов’язана відреагувати і вирішити наявні проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сапери виявили артилерійський снаряд

Укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях недоступні в «Дії» з міркувань безпеки. Їхні адреси Федоров радить запитувати у місцевої влади.

Також у «Дії» тепер можна:

  • побачити рейтинг укриття і його фото;
  • дізнатися, скількох людей воно вміщує і який до нього доступ.

Як заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, працівники ДСНС та поліції проводять моніторинг і щоквартальні обстеження укриттів для актуалізації даних про їхній стан і доступність для населення.

За його словами, наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають нормам, збільшилася майже на 2 тисячі. 

На сьогодні вже близько 84% з понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту на підконтрольній Україні території відповідають встановленим вимогам, стверджує міністр. На початок повномасштабного вторгнення цей показник був втричі меншим.

«Дані з Єдиної інформаційної системи обліку укриттів відображатимуться у «Дії» разом із фото та описом конкретного об’єкта. Все задля зручності громадян«,  – додав Клименко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button