Війна

У громаді на Чернігівщині провели спортивний турнір пам’яті про загиблого на війні депутата-земляка

На жаль, кривава війна вже забрала життя багатьох українських військових. Навічно в строю лишився і Вадим Сергійко зі Сновська. Між тим, спомини про загиблих Героїв мають жити. До речі, 26 січня Вадиму Сергійку виповнилося б 38 років.

Тож у Сновську в пам’ять про свого загиблого захисника влаштували турнір із вільної боротьби.

Його запропонував провести Анатолій Косевич, тренер Вадима Сергійка. До речі, Вадим був учасником спортивного клубу «Витязь» від початку його заснування.

Тож тренер запросив команди з Чернігова, Мени, Корюківки та Вертіївки. Звісно, що Сновська команда також була представлена. Загалом у турнірі взяли участь 89 борців – від дітей 6-8 років і до дорослих чоловіків. На змаганнях були присутні рідні та близькі загиблого Героя, його друзі та колеги, а також товариші, з якими він у дитинстві разом тренувався. Крім юних спортсменів за першість змагалися начальник Сновського відділення поліції Андрій Андрощук, прикордонник Роман Коржавін і Микола Ковальчук, який майже від початку повномасштабного вторгнення був на захисті України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропчани пишаються зірковим земляком-спортсменом

«Зрозуміло, що на турнірі розповідали про Вадима Сергійка.  Зокрема тренер – як про людину і спортсмена, а я – як про депутата міської ради. Він пішов служити сам, був у територіальній обороні, а потім – на передовій.

Загалом Вадим Сергійко був різнобічно розвиненою людиною. Він не тільки займався боротьбою, самбо та дзюдо, а й дуже добре малював, тож його картини передали до музею. Він також грав на гітарі та складав пісні», – зазначив Олександр Медведьов, голова Сновської громади.

Пам’ятний турнір став вагомою спортивною подією для Сновська. І найсильнішою виявилася Сновська команда, адже саме сновські спортсмени здобули найбільше перемог.

Жоден з учасників змагань не залишився без нагороди та солодкого подарунка.

Також було вирішено, що турнір має стати щорічним.

Ірина Осташко

Фото – Сновська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button