Спорт

Коропчани пишаються зірковим земляком-спортсменом

Спорт – це майбутнє, здоров’я і міцний характер молоді, яка в подальшому розбудовуватиме незалежну та сильну Україну. Зокрема на Чернігівщині в Коропській громаді спортивне питання займає чільне місце. Тому й результати демонструють високі.

Особливо коропчани пишаються своїм зірковим земляком Олександром Погорілком. 

«Олександр – один із елітних бігунів Європи, його результати – в п’ятірці кращих результатів Європи в забігу на 400 метрів», – повідомив Володимир Лучко, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Коропської селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повномасштабне вторгнення позначилося на розвитку бізнесу: економічні реалії Ніжинської громади

Олександр Погорілко родом із маленького села Сохачі. У дитинстві займався різними видами спорту, був тихим і скромним, спершу особливо нічим не вирізнявся.

Утім, Сашко був дуже наполегливим, занять не пропускав, йому дуже подобалося. І результат у хлопця ріс як на дріжджах – дуже скоро він став одним із кращих бігунів Чернігівщини. 

«Потім став чемпіоном України серед юніорів, тоді серед молоді, далі – чемпіоном України серед дорослих. Він  учасник Олімпійських ігор у Токіо, учасник Європейських ігор. І його результат у забігу на 400 метрів – третій за всю історію українського спорту. 45,31 – це дуже-дуже високий результат», повідомив Володимир Лучко. 

Нині коропчани знову мають нагоду повболівати за свого земляка. 

«По міжнародному спортивному каналу Sport1 транслюють тільки найвеличніші події зі світових арен.

І як приємно бачити, що завтра ввечері буде змога подивитися легкоатлетичні старти в Остраві за участі провідних атлетів світу.

Серед учасників  і наш Олександр Погорілко. Його старт  19 год. 04 хвилини. У кого є Мегого вболівайте.

Успіхів земляку!» – написав у соцмережі Володимир Лучко.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button