Війна

У Коропській громаді відкрили дві меморіальні дошки захисникам, полеглим у російсько-українській війні

У Лукнові вшанували пам’ять Станіслава Грищенка, у Карильському — Валентина Чайки. Меморіальні дошки встановили на фасадах шкіл.

У Лукнові на церемонію відкриття меморіальної дошки прийшли рідні та близькі Станіслава Грищенка, учні та вчителі школи, односельці, представники місцевого самоврядування.

Станіслав Грищенко народився 9 лютого 1988 року. Навчався в Лукнівській школі. До мобілізації проживав разом зі своєю сім’єю у селі Обтове на Кролевеччині.

Захищав Україну, був водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки. Служив у складі 77-ї десантно-штурмової бригади. Здійснював надзвичайно важливі завдання — доставку боєприпасів та евакуацію поранених побратимів.

На жаль, 15 квітня цього року в бою у місті Бахмут наш захисник загинув. Йому навіки лишилось 35 років.

Багато теплих та щирих слів про Станіслава Грищенка пролунали з вуст педагога-організатора Лукнівської ЗОШ Валентини Саюк, заступника директора по виховній роботі Тамари Висоцкої. Про коханого чоловіка, мужнього воїна розповіла дружина Ніна Вікторівна.

Пам’ятну дошку захиснику відкрили дружина, мама Жанна Володимирівна і син Павло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумна звістка: загинув захисник із Чернігівщини

У Карильському до школи на відкриття меморіальної дошки Валентину Чайці прийшли рідні воїна, односельці, представники місцевого самоврядування, учнівський та педагогічний колективи.

Валентин Чайка народився 20 січня 1972 року в Карильському. Ще до повномасштабного вторгнення рф чоловік був виключений з військового обліку за станом здоров’я, та попри це –  твердо заявив своє бажання стати на захист України.

Карильчанин був водієм взводу протитанкового ракетного комплексу. Захищав Україну на Донецькому напрямку.

На жаль, 2 липня цього року  під час виконання бойового завдання поблизу села Рівнопіль Донецької області Валентина Чайка загинув. Йому був 51 рік.

Теплі, пронизані болем слова про колишнього учня промовили вчителі Любов Сулим і Любов Борисенко, про односельця  й чудову людину – староста Наталія Хоменко  і друг Василь Пасько.

Пам’ятну дошку захиснику відкрили його син Борис і донька Оксана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Коропська громада

Ще статті по темі

Back to top button