Війна

У Козельці відкрили меморіальну дошку на честь Героя України Ігоря Матькова

У Козельці, 29 серпня, відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки на честь Героя України Ігоря Матькова. Розмістили її на фасаді будівлі Козелецького ліцею № 3, де навчався Ігор. Вшанувати його пам’ять прийшли представники місцевого самоврядування, рідні, друзі, вчителі Козелецького ліцею № 3, знайомі та однокласники.

Присутні виконали Гімн України, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти.

Ігор Матьков загинув 08 січня 2020 року виконуючи міжнародний рейс за маршрутом Тегеран-Київ, що вилетів з аеропорту імені Хомейні в Тегерані. На борту літака перебували 176 осіб, у тому числі 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Коли авіалайнер набрав відповідну висоту, був збитий ракетами системи протиповітряної оборони Ірану російського виробництва, випущеними іранськими військовими з Корпусу вартових Ісламської революції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коропі прощалися із загиблим бійцем

Внаслідок ракетної атаки літак врізався в землю в передмісті Теграна за 15 кілометрів на північ від аеропорту. Усі люди, які перебували на борту літака, загинули. Тіла загиблих членів екіпажу були ідентифіковані в Ірані і 19 січня 2020 року транспортовані в Україну. Серед них і тіло старшого бортпровідника Ігоря Матькова.

Указом Президента України Володимира Зеленського за героїзм і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов’язку, членові екіпажу рейсу PS 752 АТ «Авіакомпанія «МАУ», старшому бортпровідникові Ігорю Валерійовичу Матькову посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Козелецька селищна рада

Ще статті по темі

Back to top button