Війна

У Мені розробили план евакуації населення в разі повторного вторгнення

Менська міська рада, з огляду на отриманий досвід, розробляє План евакуації населення Менської територіальної громади у разі загрози (виникнення) збройного конфлікту з подальшим вторгненням військ і можливою окупацією.

Про це повідомляє міськрада.

Задля розроблення реального плану з безпечними маршрутами, охороною громадського порядку, транспортного та матеріального забезпечення, медичного супроводу, розміщення населення у безпечній громаді здійснюється комплекс підготовчих робіт, до яких залучено сотні працівників фактично всіх галузей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одній з громад Чернігівщини фінансово допомагатимуть із відновленням помешкання

Одним із напрямів є опитування населення громади щодо їхнього ставлення до можливої евакуації. Опитування проводитимуть за категоріями громадян. Це, зокрема, сім’ї з дітьми, особи похилого віку, особи з інвалідністю та інші визначені категорії громадян. В ідеалі охоплення опитуваних повинно досягти 100% жителів громади.

У міськраді зазначають, що наразі жодних підстав для введення Плану евакуації в дію немає, адже ситуація повністю контрольована Збройними Силами України.

Менська міська рада постійно інформуватиме жителів громади щодо евакуаційних заходів, які ведуться на території громади, всіма доступними засобами.

Усі жителі будуть проінформовані про місця збору при евакуації, транспортні засоби, якими буде здійснюватись евакуація, що треба буде брати з собою, про медичний супровід і багато іншого.

Простіше кажучи, всі знатимуть, що робити, куди йти та в яке безпечне місце їх відвезуть і розмістять.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button