Війна

У селі на Чернігівщині поховали загиблого бійця

У Сновській громаді 4 вересня провели в останню путь бійця Євгена Шумського, який загинув під час бойового зіткнення та артилерійського обстрілу противника по позиціях військової частини в районі Новомиколаївка Херсонської області.

Євген Шумський народився і виріс у селі Тур’я Сновського району. Тут він і знайшов вічний спочинок.

За словами старости Тур’янського старостинського округу Олександра Артюшенка, Євген навчався у школі в рідному селі, закінчив 11 класів. Потім здобував професійно-технічну освіту. Зокрема навчався в Сновському вищому професійному училищі лісового господарства.

«На його життя випало багато випробувань. Але, попри це, він завжди залишався людиною.

Євген рано втратив батьків, вони вже не бачили, ні як син закінчив школу, ні його випускного. Із рідні мав старшого брата по материній лінії.

Попри непрості життєві обставини, Євген був працьовитий, ввічливий, ніколи такого не було, щоб він вчинив щось лихе чи якесь хуліганство. Навпаки, завжди допомагав людям, ділився останнім», – у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Артюшенко.

Доросле життя Євген будував у Сновську. Нині сиротою залишився його чотирирічний син.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорож до країни мрій: у драмтеатрі показали виставу для малечі

До лав Збройних Сил чоловік вступив 4 червня 2022 року.

«Від армії він не ховався і не тікав, а пішов воювати. Але доля склалася так, що хлопця не стало. Загинув під Херсоном», – розповів Олександр Артюшенко.

Прощалися із героєм на Батьківщині як і годиться: із живим коридором, навколішки. А в рідній Тур’ї зібралося все село.

«У Сновську із ним простилося багато людей. І в нас зустрічали бійця живим коридором, десь кілометр живого коридору був. Потім повезли до рідної церкви, де і відспівали. І тоді траурна процесія рушила на кладовище. Поховали Євгена поруч із батьками», – повідомив староста.

Поки у Тур’ї Євген Шумський – єдиний загиблий військовий. І люди дуже вірять, що більше таких смертей не буде і всі уродженці села повернуться з фронту додому живими. 

Фото Сновська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button