Війна

Уродженець Чернігівщини посмертно отримав звання Героя України

Президент присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золотої Зірки» старшому сержанту Реуцькому Михайлу Івановичу із позивним «Тихий» (посмертно).

Загинув «Тихий» під час важких боїв у Бахмуті.

Михайло народився на Чернігівщині в селі Старосілля. Вдома в нього залишилась мама, дружина та двоє дітей. В цивільному житті він любив природу, рідний край та працював лісником в Київській області Святошинському районі. На захисті України був з 2014 року. Попри те, що мав інвалідність, без вагань вступив до лав Збройних Сил України після повномасштабного вторгнення. Бажаючи брати активну у часть у захисті України, 19 травня 2022 разом зі своїми побратимами перевівся до 93-тя ОМБр Холодний Яр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина попрощалася з Героєм Олексієм Дяговцем (Відео)

18 лютого 2023 Тихий як зазвичай обходив позиції й потрапив під кулеметний обстріл. Побратими впевнені, що це була засідка та полювали саме на нього, оскільки він особисто завдав великої шкоди особовому складу противника. Він був професійним ʼʼПТУРистомʼʼ, на його рахунку більше ніж 250 пострілів.

Для побратимів Михайло запамʼятався як людина що не могла сидіти склавши руки. Для них він був порядним, ввічливим, мужнім воїном та просто гарною людиною.

‘’Ми пишаємося тим що служили з Тихим пліч-о-пліч. Завдячуючи йому ми протримались в Бахмуті 2 місяці. Тихий заслужив цю нагороду, він був патріотом своєї країни’’ — кажуть вони.

Герой похований на Берковецькому кладовищі у Києві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button