Війна (Відео)

Чернігівщина попрощалася з Героєм Олексієм Дяговцем (Відео)

У Чернігові 20 липня 2023 року в Катерининській церкві попрощались із Захисником України – Олексієм Дяговцем, який героїчно загинув 15 липня, виконуючи бойове завдання на одному з найнебезпечніших напрямків. У мирний час чоловік був капітаном регбійної команди «Камелот», а також очолював Федерацію регбі Чернігівської області. Шість років свого життя Олексій віддав службі в поліції Чернігівської області, де очолював Управління превентивної діяльності.

«Знала я його з 2018 року, коли він прийшов на службу в патрульну поліцію Чернігова. Одразу почав будувати стрімку кар’єру як заступник начальника управління. Він був настільки простою людиною, доступним керівником, до нього можна було звернутися з різних дрібних питань. «Хто, як не ми?» – це його фраза. У цю фразу він вкладав не просто слова, а дії, роботу, сімю», — Аліна Чемерис – начальник відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Із січня 2023 року Олексій Дяговець захищав Україну в лавах ЗСУ. Він був учасником оборони Чернігова, під час активних бойових дій на території області в лютому-березні 2022 року.

«Олексій – приклад і для побратимів, для новопризначенців. Він керував групою, тому, мабуть, і загинув. Це той випадок, коли йдуть кращі, бо вони йдуть перші», — Павло Славинський – товариш загиблого.

«Це дуже світла, креативна, працелюбна людина. Він був патріотом своєї країни, і його загибель це дуже велика втрата як для Чернігівщини, так і для всієї України», — Володимир Василенко – друг загиблого.

Людина з великої літери… Справжній патріот і Герой України – один із кращих і найвідважніших Захисників. Таким був Олексій Дяговець – воїн, який за Україну віддав найцінніше – своє життя. Без чоловіка залишилася дружина, без батька – двоє доньок…

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button