Війна

В останню путь провели воїна на Срібнянщині

Горе і біль приніс цей день для Срібнянської громади.В останню путь жителі Срібного, Дейманівки провели Павла Миколайовича Радченка, старшого солдата 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

8 серпня він загинув біля населеного пункту Виїмка Донецької області у війні з рашистськими загарбниками за волю України, за її цілісність, за честь і гідність нашого народу. Загинув за всіх нас, щоб ми могли жити під мирним небом, у вільній країні, не бути рабами окупантів.

«Пливе кача по Тисині…» До найглибших закутків душі діставали слова і музика цієї сумної пісні, під яку пройшла Срібним траурна процесія. Плакали жінки, не стримували сліз чоловіки, які живим коридором стояли навколішки, проводжаючи Героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин втратив Героя, який загинув на Донеччині

Павло Радченко народився 5 лютого 1972 року у селі Дейманівка. Тут виріс, закінчив вісім класів місцевої школи. Після закінчення десятирічки в Гурбинцях вступив до Ніжинського технікуму механізації сільського господарства, звідти був призваний на військову службу. З 1997 по 2015 р. працював в органах внутрішніх справ інспектором ДПП відділу ДАІ, водієм, інспектором дозвільної системи.

Під час служби у Збройних Силах України він ніколи не шукав легких шляхів, не боявся брати на себе всю повноту відповідальності у боротьбі з ворогом, не ховався за спини побратимів. Йому ще жити б і жити, дочекатися Перемоги. Але, на жаль, доля розпорядилася по іншому…
Наша пам’ять про Павла Радченка і наша шана житимуть вічно. Поховали Павла Миколайовича у рідному селі Дейманівка, поряд із могилою батька.

298798016_3263116047340056_3878668086748643485_n

 

Джерело: газета Срібнянщина

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button