ВійнаНовини

В сусідній із Чернігівщиною Гомельській області вперше прокоментували запуски ракет

Вже тривалий час із білоруської території по Україні (у т.ч. і по Чернігівщині) здійснюються ракетні обстріли. Звичайно, самопроголошений білоруський диктатор Алєксандр Лукашенка цього не визнає.

Утім, влада сусідньої з Чернігівщиною Гомельської області вперше прокоментувала пуск ракет по території України. Але чогось сенсаційного не прозвучало.

Першу офіційну публікацію на тему обстрілу України російськими військами з Гомельського району видала редакція газети райвиконкому. Це сталося після того, як 24 та 25 серпня РФ знову запустила ракети з Гомельської області.

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання «Флагшток».

Пропагандисти виступили зі спростуванням інформації про пуск ракет із Ченок та Зябрівки. Насправді минулої ночі звідти ракети не летіли. За даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн», точка запусків знаходилася «між Гомельським та Речицьким районами», також «звуки вибухів чули у Брагінському районі».

Про це ж повідомляв і «Флагшток» з посиланням на очевидця, який пояснив, що спостерігав за пусками з Новобелицького району у напрямку Ченок (тобто пуски проводилися на південний захід від Гомеля).

Ще статті по темі

Back to top button