Війна

Вбиті росією: чоловік підірвався на міні, коли поїхав обробляти город

Сергію Дольнику було 58 років. Він підірвався на протитанковій міні, коли поїхав після звільнення Чернігівщини обробляти поле під селом Киїнка. Вибух був дуже сильним: від трактора залишився обвуглений металобрухт, а тіло Сергія відкинуло на 30 метрів. Трагедія сталася 23 травня 2022 року.

«Власник фермерського господарства сказав, що розмінування було… Біля Киїнки точилися страшні бої, я нікого не звинувачую. Але там небезпечно, знаю, що вже після Сергія на авто підірвалися ще люди, і міни протитанкові знаходили», – сказала дружина загиблого, Наталя.

Сергій Дольник народився у селі Гірманка Чернігівського району. Після школи відслужив строкову службу, а потім повернувся додому. Працював у колгоспі, а після їх розпаду – на сільськогосподарському підприємстві. Одружився, став батьком трьох дітей.

Сергій обожнював свій трактор і роботу в полі. Займався також штучним осіменінням корів, за що його дуже цінували. Адже, як кажуть місцеві жителі, корови для селян – це годувальниці.

Сергій брав активну участь у житті громади, без нього не проходив жоден концерт.

«Він так співав… На сцені викладався на повну. Грав на гітарі, ударних, гармошці. Усьому навчився сам. Уже півтора роки минуло, а ніхто його в селі не забув», – сказала дружина.

Подруга родини Оксана пригадала, як Сергій завжди розповідав про початок дня на полі: «Він приходив на репетиції після роботи і ділився з нами, як зустрічав ранок, як виблискує трава, коли сонце сходить… Нам його дуже не вистачає. Це був справжній друг. Людина, світла душа».

Також Сергій займався спортом. До 45 років удома тренувався з гирями. Він був чи не у всьому самоуком, але за результатами – професіоналом.

У Сергія Дольника залишилися дружина, троє дітей і п’ятеро онуків.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button