Війна

Вбиті росією: на дах приватного будинку, де перебував дідусь, упав снаряд

Євгенію Ніколаєнку було 72 роки. Він загинув 26 березня 2022 року в Чернігові. На дах приватного будинку, де перебував чоловік, упав ворожий снаряд. Разом із ним того дня загинув похресник сина Максим Бондаренко.

Євгеній народився в місті Архангельськ (Росія). У дитинстві з батьками переїхав до Чернігова. Там ходив до школи. Згодом здобув фах слюсаря механоскладальних робіт. Цікавився автомобілями. До пенсії працював на Чернігівському заводі запасних автомобільних частин, а також – на радіозаводі. Вільний час любив проводити на дачі в селі Березанка біля Чернігова. Дуже любив онуків.

Коли почалася повномасштабна війна, Євгеній доглядав приватний будинок сина, який із сімʼєю встиг виїхати з Чернігова. Приходив туди на ніч, а вранці повертався до себе. Син планував забрати батька з міста, однак не встиг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: Сергій Салівон

26 березня 2022 року Євгеній був у будинку сина на вулиці 1-ї Танкової бригади.
На той час там жила вівчарка сім’ї Максима Бондаренка. Будинок його родини зруйнувала російська армія 10 березня. Максим із татом поселилися в інший, а собаку залишили тут. 26 березня вони саме привезли воду для домашнього улюбленця, а Євгеній якраз збирався виходити з дому, коли туди прилетів ворожий снаряд. Літній чоловік і похресник його сина загинули миттєво. Батько Максима Бондаренка вижив.

У Євгенія Ніколаєнка залишилися дружина, двоє синів із сім’ями й онуки.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button