Війна

Вбиті росією: пропала безвісти під час повномасштабного вторгнення

66-річна Парасковія Рябченко пропала безвісти під час повномасштабного вторгнення. Вона жила в селі Друцьке, що за 40 кілометрів від Чернігова. Коли почалася повномасштабна війна, жінка була вдома сама, адже чоловік Володимир лежав у лікарні після операції. Приїхати додому не міг, бо в сусідніх селах стояли російські військові. 

Село Друцьке в окупацію не потрапило, але зазнавало періодичних обстрілів. 

Орієнтовно 22-23 березня 2022 року Парасковія пішла з дому і не повернулася, документи і телефон залишила в хаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті росією: загинув під час обстрілу автівки дорогою до лікарні

Втративши зв’язок із дружиною, Володимир попросив місцеву фельдшерку перевірити, як вона. Та вдома нікого не було. Він давав оголошення про зникнення, але це не принесло результату. 

До Друцького Володимир повернувся в середині квітня 2022 року, після звільнення області від окупантів. Чоловік шукав дружину скрізь, але марно. А у вересні 2022-го собака приніс додому череп. 

Чоловік викликав поліцію. Череп забрали, рік робили ДНК у Києві. І у вересні 2023-го повідомили, що на 99,9% череп належить Парасковії Рябченко.

Череп жінки поховали в жовтні 2023-го на кладовищі у Друцькому, біля могили матері Парасковії. Ані одягу, ані інших останків жінки так і не знайшли.

Парасковія Рябченко працювала у школі в селі Ладинка. В автобусі познайомилася з Володимиром, він був родом із Друцького. Згодом побралися, переїхали в його рідне село, народили двох дітей. 

Разом подружжя прожило 40 років. У Парасковії Рябченко залишився чоловік, двоє дітей та онук.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button