Війна

Вбиті росією: загинув під час обстрілу автівки дорогою до лікарні

Станіслав Вакуленко трагічно загинув 1 березня 2022 року. Того ранку він найняв автівку, щоб дістатися до лікарні. Близько 8-ї ранку виїхав із містечка Ічня до Прилук, що на Чернігівщині. Біля села Ольшана російські військові обстріляли цивільний автомобіль. Станіслав і водій Олександр Шабанов, який віз його того ранку, загинули. 

Тіла 50-річного чоловіка привезли в Ічню аж через два дні, 3 березня. Поховали Станіслава Вакуленка на місцевому кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з початку року втопилося 25 людей (Відео)

Станіслав Вакуленко народився в Ічні. Після школи навчався в профтехучилищі, відслужив строкову службу в армії. Деякий час працював на будівництві. 

Сімейне життя не склалося, чоловік був розлучений. Невдовзі Станіслав захворів та отримав групу інвалідності і більше не працював. Жив із матір’ю.

Слідство встановило військових рф, які розстріляли автівку, в якій їхав Станіслав. Це солдати Таманської дивізії – 27-річний кирило бойков і 26-річний артем разінкін. 

26 березня 2024 року Колегія суддів Ічнянського районного суду заочно засудила їх до довічного ув’язнення. У Станіслава Вакуленка залишилися мати, сестра та інші родичі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button