Війна

Вбиті росією: росіяни розстріляли мельника в селі на Чернігівщині

Антона Фенгана російські військові розстріляли 13 березня 2022 року. Це був цивільний чоловік, який жив і працював мельником у селі Вороньки на Чернігівщині.

Російські військові пройшли через село наприкінці лютого, але не залишилися там. А 13 березня знову заїхали туди чотирма військовими машинами.

Три поїхали до сусіднього села, а танк погнався за невідомою автівкою, що й завела до млина. Антон саме перебував там на вулиці. Побачивши танк, злякався і почав тікати. Російські військові відкрили вогонь й убили його пострілами в спину.

У приміщенні була дружина Антона й селяни, які мололи борошно. Окупанти поставили всіх до стіни, перевірили. Не знайшовши кого шукали, поїхали геть. Люди забрали тіло Антона й поховали на цвинтарі 14 березня.

Антонові було 54 роки. Народився в Києві. Після школи служив строкову службу, одружився, працював кранівником. Потім його батько придбав хату в селі на Чернігівщині. Відвідуючи його, Антон і сам захотів оселитися за містом. У 1999 році продав квартиру в столиці та купив будинок у селі Вороньки. Разом із цивільною дружиною влаштувалися працювати на млин. 

«Тато багато читав, любив різну літературу: детективи, історію, романи. Читав усі книжки, що були вдома. Також гарно грав на гітарі, був самоучкою. Любив розгадувати кросворди. Взагалі батько був спокійною, врівноваженою людиною. Таким було і його життя. Нам його дуже не вистачає», – розповіла донька Тетяна.

В Антона Фенгана залишилася цивільна дружина, донька й онуки.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button