Війна

Вбиті росією: юнак стрибнув з мосту, щоб врятуватись

Два роки тому, 25 лютого 2022-го, загинув 17-річний Данііл Шмаглій. Того дня вранці російські війська обстрілювали міст над річкою Ірпінь у Гостомелі. Юнак хотів врятуватися й стрибнув з мосту. Далі про нього довгий час нічого не було відомо.

«Ми шукали Данічку 65 днів. Страшних, болісних днів і ночей», – сказала мама Ірина.

Данііл був талановитим юнаком. Багатогранним. У 2021 році з відзнакою закінчив Бахмацьку ЗОШ №1. Вступив до Національного медичного університету імені Олександра Богомольця у Києві. Про професію лікаря мріяв із дитинства.

Данііла пригадують розумним, добрим, чуйним. Однокурсники кажуть: здавалося, Даня, знав усе на світі.

Юнак також мав блискуче почуття гумору. Захоплювався спортом, музикою й танцями. Був яскравою особистістю, лідером, чудовим співрозмовником.

«Він умів розрадити влучним словом, дати слушну пораду, був надзвичайною людиною. Його усмішка робила всіх довкола щасливішими. Він піклувався про рідних. Дуже любив життя і пишався професією лікаря, яку обрав.

Скільки б користі він приніс нашій державі, своїй родині… Будував плани на майбутнє, проте цим планам не судилося збутися через вторгнення російської армії. Не пробачимо… Дуже важко говорити про сина у минулому часі. Він назавжди залишиться у нашій пам’яті і наших серцях», – сказала мама Ірина.

Поховали Данііла 20 квітня 2022 року у Бахмачі на Чернігівщині. У нього залишилися мама, вітчим, сестра і бабуся.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button