Війна

Вибухотехніки поліції Чернігівщини допомагають розміновувати звільнену Херсонщину

Офіцери відділу вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у складі зведеного загону колег-вибухотехніків з усієї України нині працюють над очищенням від вибухових предметів Херсонської області. 

Робота поліцейських вибухотехніків пов’язана з великим ризиком, адже ворог залишив багато небезпечного «заліза» та вибухових пасток: протипіхотні та протитанкові міни, касетні боєприпаси з реактивних систем залпового вогню тощо.

Поліцейські виявляють вибухонебезпечні предмети поруч із житловими будинками, у промисловій зоні та на території сільгосппідприємств, у полях, лісосмугах, уздовж доріг. Всі виявлені нерозірвані та інші небезпечні боєприпаси, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей, фахівці вибухотехнічної служби знешкоджують на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал памяті: 57-річний Владислав Гудзій

Щодня, попри всі труднощі та ризик, чернігівські поліцейські продовжують знищувати російські боєприпаси і вибухові пастки, а відтак – убезпечувати тисячі людей від смертельної небезпеки.

Розмінування звільнених територій триває.

Поліція застерігає громадян від легковажного ставлення до питань мінної безпеки. Будьте обачними та не наражайте себе на небезпеку. Утримайтеся від відвідування лісів та полів усюди, де перебували російські окупанти або точилися бойові дії. Також пильно слідкуйте за тим, аби цієї заборони дотримувалися діти. Не наближайтеся та не чіпайте підозрілі предмети. У разі їх виявлення, одразу повідомляйте на лінію 102.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button