Війна

Військового з Чернігівщини звільнили з полону

У четвер, 8 лютого, відбувся вже третій від початку 2024 року і 51-й загалом обмін полоненими, в межах якого повернулися додому 100 захисників України. У цій сотні врятованих військовослужбовців є й уродженець Носівської громади – Валентин Гончаров із Яблунівки.

Про це повідомляє міська рада.

Валентин Гончаров народився 6 червня 1993 року. Був мобілізований 14 жовтня 2022 року, після проходження навчання служив у 66-й бригаді.

19 лютого він і ще п’ятеро військовослужбовців одержали завдання – утримати певні позиції в районі населеного пункту Піщане Сіверодонецького району. Почався артобстріл ворога, наші хлопці трималися до останнього, з їхнього підрозділу четверо загинуло, а Валентина та ще одного військовослужбовця взяли в полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іще один боєць із Чернігівщини віддав своє життя за Незалежність

Рідні Валентина спочатку не били на сполох, адже знали, що, йдучи на завдання, він не виходив на зв’язок кілька днів. Щоправда, серце мами, Галини Володимирівни, відчувало щось недобре, а хвилювання трьох сестер і брата таки знайшло своє пояснення: вже 22 лютого минулого року надійшло підтвердження, що Валентин – у полоні.

Рідні точно знали, що він живий, однак могли лише уявити, в яких умовах перебувають наші полонені у російських терористів, тож спокою це не додавало. Вони завдячують командиру бригади, працівникам РТЦК, які постійно інформували, підказували та допомагали в наближенні цієї справді визначної для всієї родини події.

Уся громада радіє поверненню воїна додому! І молиться за повернення інших наших полонених захисників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button