ВійнаСуспільство

Виконавчий комітет надав дозвіл на демонтаж та реконструкцію готелю «Україна», а також капремонт будівлі СБУ

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 17 серпня затвердив і надав містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для низки юридичних та фізичних осіб, відповідно до їх звернень. Зокрема, ПАТ «АТП 2550», для демонтажу зруйнованої будівлі готелю «Україна» (просп. Миру, 33) та його реконструкції (відновлення) на орендованій земельній ділянці, а також Управлінню Служби безпеки України в Чернігівській області для капітального ремонту пошкодженої адміністративної будівлі, розташованої на вул. Шевченка, 28. 

Нагадаємо, будівля готелю «Україна» була зруйнована вночі 11 березня 2022 року, ймовірно, внаслідок влучання російської ракети «Іскандер». Після завершення активних бойових дій на території області міський голова Владислав Атрошенко неодноразово публічно звертався до власників будівлі з проханням почати демонтаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський своїм підписом продовжив воєнний стан до 15 листопада

Другого червня 2023 року через сильний буревій зірвало частину даху зруйнованого готелю, яка впала на проїжджу частину на просп. Перемоги, пошкодивши тролейбусну контактну мережу. На щастя, тоді ніхто не постраждав. Власників готельного закладу, відповідно до прийнятого рішення комісії ТЕБ та НС Чернігівської міської ради, зобов’язали надати письмове роз’яснення щодо можливих строків демонтажу аварійних конструкцій та замовити експертизу, яка б визначила заходи щодо стабілізації споруди. У серпні рятувальники зняли частину пошкодженого даху, яка загрожувала обвалом.

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако на засіданні виконкому міськради зауважив, що було б добре, щоб остаточні роботи з демонтажу розпочалися у найкоротші терміни.

— Питання готелю «Україна» необхідно вирішувати оперативно, тому що ця будівля несе загрозу чернігівцям. І добре для всіх містян, що ніхто не постраждав, коли сталася аварійна ситуація і відвалилася частина даху. Якщо станеться подібна трагедія, то це буде відповідальність власника. І добре, що після півтора року вони виходять на виконком з проханням надати дозвіл на демонтаж та реконструкцію. Демонтаж бажано б розпочати вже найближчими тижнями після прийняття цього рішення, — зазначив Олександр Ломако.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button