ВійнаКримінал

Викрадення окупантами чоловіка на Чернігівщині: судитимуть військовослужбовця рф

Прокурори Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області в порядку спеціального досудового розслідування спрямували до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного військовослужбовця рф за фактами порушення законів і звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Згідно з даними слідства, в березні 2022 року обвинувачений спільно з іншими російськими військовими, озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, з метою отримання відомостей про місця перебування Збройних Сил України та співпрацю з ними місцевих жителів, зайшли на територію приватного господарства у с. Грем’яч Новгород-Сіверського району, де проживали двоє цивільних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові керманич електросамоката зіштовхнувся із перехожою: поліція відкрила кримінальне провадження

Не отримавши необхідних даних, за наказом обвинуваченого інші військовослужбовці зс рф провели в господарстві обшук, після чого, погрожуючи застосуванням зброї, заволоділи двома автомобілями, які стояли в гаражі потерпілого.

У подальшому окупанти насильно помістили господаря будинку до одного з викрадених автомобілів та у супроводі колони російської військової бронетехніки вивезли в бік кордону України з рф.

За вчинене військовослужбовцю рф загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Новгород-Сіверського РВП ГУНП у Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button