Війна

Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Чернігівщини

Учора, 29 вересня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

Ворог завдав вогневого ураження із застосуванням автоматичних гранатометів, мінометів, ствольної артилерії, а також озброєння танків. Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Юнаківська, Білопільська, Шалигинська, Зноб-Новгородська, Есманьська, Середино-Будська громади Сумщини та Городнянська і Новгород-Сіверська громади Чернігівщини, а також Золочівська громада Харківщини.

Про це повідомляє Північний кордон. Держприкордонслужба.

У першій половині дня на території Краснопільської громади підрозділи Сил оборони збили зі стрілецької зброї ворожий безпілотник «Орлан-10».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Чернігівщини

Пізніше територію Краснопільської громади окупанти накрили вогнем зі ствольної артилерії, загалом пролунали майже два десятки вибухів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту колотиловка.

Городнянська громада перебувала під ворожим мінометним вогнем, зафіксовано 20 прильотів 120 мм мін із району населеного пункту чорноземний городок.

Тричі за добу росіяни накривали територію Білопільської громади з мінометів та автоматичних гранатометів, загалом пролунало майже сім десятків вибухів від розривів мін і гранат. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів зоря, новий путь та волфіне. Внаслідок мінометного обстрілу околиці одного з населених пунктів громади пошкоджено 5 житлових будинків.
Із району населеного пункту случевськ російські найманці випустили 9 артилерійських снарядів по території Новгород-Сіверської громади. Зноб-Новгородська та Есманьська громади потерпали від ворожого вогню з мінометів – 13 вибухів.

По Середино-Будській громаді російські найманці били зі ствольної артилерії та мінометів з району населених пунктів зернове та грудська – 27 прильотів.
Шалигинську громаду з боку російського населеного пункту козине ворог обстріляв зі ствольної артилерії – 45 вибухів.

У другій половині дня на околицях двох прикордонних населених пунктів Юнаківської громади пролунало загалом більше двох десятків вибухів від розривів снарядів. Окупанти вели вогонь з танка. У результаті обстрілу пошкоджені лінії електропередач.
Крім цього, загарбники з боку російського населеного пункту безимено обстріляли територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, зі 120 мм мінометів. Нараховано понад десяток вибухів.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button